بیماری آسیت یکی از مهم ترین بیماری های متابولیکی هست که منجر به تلفات بالا و خسارات زیاد مخصوصا در سنین پایین در گله میشه که معروف به بیماری عدم مدیریت هست.
منظور از عدم مدیریت چیه؟
وقتی جیره از نظر پروتئین و چربی و اسیدهای آمینه بالانس نباشه منجر به نوسانات در پرورش طیور میشه.
بیماری آسیت در اثر کمبود اکسیژن در پرنده ایجاد میشه.پرنده وقتی در سالن پرورش با کمبود اکسیژن مواجه هست، مجبوره تنفس خودش رو افزایش بده .
قلب پرنده به دو بخش بطن راست و بطن چپ تقسیم میشه.
بطن راست خون رو به شش ها انتقال میده.
و بطن چپ خون رو به قسمت های مختلف.
وقتی پرنده احساس کمبود اکسیژن میکنه فعالیت بطن راست رو زیاد میکنه و تعداد ضربان خودش رو افزایش میده.
افزایش فعالیت بطن راست، که خون رسانی به شش ها رو افزایش میده باعث بزرگتر شدن بطن راست میشه که در اثر این بزرگتر شدن، منجر به نفوذ و نشت آبهای میان بافتی به محوطه شکمی خواهد شد.
وقتی محوطه شکمی از آبهای میان بافتی پر میشه ، هضم و جذب مواد مغذی در پرنده رو کم میکنه .که در نهایت رشد پرنده رو به تعویق میندازه و منجر به کوچکتر ماندن پرنده نسبت به دیگر پرنده های گله خواهد شد.
با مدیریت درست مخصوصا در فصل زمستان میشه از بیماری آسیت پیش گیری کرد. و برای این بیماری فقط پیشگیری درمان هست. و نمیتونیم از هیچ دارویی استفاده کنیم.
از برخی گیاهان دارویی برای کاهش آسیت در گله میشه استفاده کرد.
ولی قبل از اینکه دچار آسیت بشه ، باید تهویه رو افزایش بدیم. دمای سالن رو از نوسانات کاهش بدیم. و همچنین در فصل زمستان که متابولیسم بدن پرنده بالاست باید دمای سالن رو افزایش بدیم.
برای اطلاع از جدیدترین مطالب آموزشی پرورش مرغ بومی عضو کانال تلگرامی ما شوید.
دوره های آموزش کاربردی پرورش، در سامانه هدایت شغلی به صورت آنلاین برگزار میشه و تا زمانی که مزرعه دار هستید ، از این سامانه خدمات دریافت می کنید.
جهت آشنایی کامل با سامانه هدایت شغلی و اینکه چه تاثیری در زندگی شما و کسب و کارتون داره ، روی دکمه آشنایی با سامانه هدایت شغلی ، کلیک کنید.
نظرات تعدادی از شرکت کنندگان در دوره های آموزشی پرورش (کلیک کنید)