تفاوت و نکات مهم پرورش گوسفند داشتی و پرواری

این فیلم رو برای دوستانت بفرست

40,303

تصاویر مراکز آموزشی مینی سالن

تصویر کلاس پرورس گوسفند چندقلوزا دی ماه 98
نشست مشاوره ای در آمفی تئاتر
Shadow
Slider
دوره پرورش گوسفند
دوره آموزشی گوسفند
Image

رضایت دانشجویان تیم مینی سالن

تفاوت و نکات مهم پرورش داشتی و پرواری گوسفند

 

 جهت پرورش دام ها اعم از دام سبک و سنگین، که موضوع ما بیشتر بحث پرورش گوسفنده، ما با دو سیستم میتونیم پرورش رو انجام بدیم:

سیستم پرواربندی و سیستم داشتی. در سیستم داشتی هدف ما نگهداری گله جهت تکثیر و تولید بره ست و در سیستم پروار هدفمون پروار بندی گله ست و فروش و عرضه محصول نهایی به عنوان محصول گوشتیه.

در سیستم داشتی ما حداقل باید ۶ ماه از سال رو دسترسی به مرتع داشته باشیم تا از سوددهی کافی برخوردار باشه اما در سیستم پروار ما از سالن های تمام بسته استفاده میکنیم و نیازی به خروج گله از سالن نیست.

سود دهی پرورش داشتی و پرواری

و هر دو این سیستم ها هم سود ده هستند و هم بازار مصرف بسیار خوبی رو دارند و در کشورمون در هر دو این زمینه ها ما کمبود بسیار جدی ای رو داریم و واردات در این زمینه صورت میگیره. اما نکته ای که خیلی مهمه درمورد سود دهی این دو روشه.

در سیستم داشتی، همونطور که تا به امروز صحبت کردیم، اگه میخوام به سوددهی بالاتری دست پیدا کنیم، تنها راه،‌بحث چندقلوزا کردن و انتقال ژن های چندقلوزایی به گله های معمولیه. چون میتونیم در هر سری،‌به جای یک بره، دو و تعداد بیشتری بره رو تولید کنیم.

که تقریبا به همون نسبت به سودمون افزوده میشه. اما در سیستم پروار اینطور نیست. در سیستم پروار ما اگه بتونیم دوره پرورش رو کوتاه کنیم، میتونیم از سود بسیار بیشتری برخوردار شیم.

به طور معمول دوستانی که در زمینه پروار بندی گوسفند کار میکنند، اگه خودشون گله داشتی داشته باشند، از یک روزگی تا میانگین ۵ الی ۶ ماهگی، پروار رو انجام میدن و در وزن میانگین ۵۰ کیلیو، بره رو عرضه میکنند.

اما دوستانی که گله های داشتی ندارند،‌غالبا در سنین دو تا سه ماهگی بره رو تهیه میکنند با میانگین وزن ۲۰ تا ۲۵ کیلو و در سن ۶ ماهگی با میانگین وزن ۵۰ کیلو به بازار عرضه میکنند که هر دو اینها بهره مند میشن از سود خودشون.

اما اگر ما به جای این دوره ۶ ماهه پروار بندی، دوره رو کوتاهش کنیم،‌به طور مثال بیاریم ۴ ماه، تفاوت سودی که ایجاد میکنه بسیار فاحش هست. چون دوستی که در دوره ۶ ماهه کار پروار رو انجا میده، دو بار در سال حداکثر میتونه از امکاناتش و تجهیزاتش و سرمایه اش جهت پروار استفاده کنه. و اون دوستی که همین کار رو در ۴ ماه انجام میده میتونه ۳ بار در سال گله شو پروار کنه.

یعنی اگه در هر سری از پروار کردن ۱۰ ملیون تومان سود خالص به طور مثال نصیب پرورش دهنده بشه،‌ نفر اول که دوبار پروار میکنه ۲۰ ملیون تومان سود خالص داره،‌ و نفر دوم با شرایط کاملا مشابه و صرفا داشتن یک گله اصلاح شده پرواری، میتونه ۳۰ ملیون تومان سود خالص سالانه داشته باشه.

 

 

 

منبع : minisalon.ir (استفاده از این مطلب با ذکر منبع مانعی نداره)


عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از
 شاخه های جدید و سودده کشاورزی و دامپروری و فرصت های جدید سرمایه گذاری مطلع شوید


تیم تحقیقاتی مینی سالن ، همراه قدم به قدم شما | از مشاوره اولیه جهت انتخاب بهترین زمینه فعالیت متناسب با شرایط شما ، تا خرید تضمینی محصولات تولیدی شما در کنار شماییم

تمامی حقوق برای وبسایت مینی سالن محفوظ میباشد | 1392 - 1400