مثال هایی از سرمایه های سرگردان

این فیلم رو برای دوستانت بفرست

9,626

تصاویر مراکز آموزشی مینی سالن

تصویر کلاس پرورس گوسفند چندقلوزا دی ماه 98
نشست مشاوره ای در آمفی تئاتر
Shadow
Slider
Image

رضایت دانشجویان تیم مینی سالن

مثال هایی از سرمایه های سرگردان


در ویدئوهای قبلی راجع به این موضوع صحبت کردیم که در کشور ما فرصت ها و زیرساخت های کافی برای اشتغال وجود داره اما از اونجایی که حلقه اتصالی بین این فرصت ها و زیرساخت ها وجود نداره عملا میبینیم که اتفاقی روی نمیده. امروز میخوام با دو تا مثال که یکیش مربوط به منطقه ایه که با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنه و یک مثال هم مربوط به منطقه ایه که دارای آب کافی هست میخوام این قضیه رو روشن تر کنم. اما مثال اول که مربوط به منطقه ایه که در اونجا آب کافی هست. در یکی از مراکز دولتی در یکی از استان ها ، 200 هکتار زمین جهت اجاره سالانه وجود داره که میشه قراردادهای یک تا چند ساله بست. و اون زمین ها رو از اون مرکز دولتی اجاره کرد. اجاره سالانه این 200 هکتار هم حدود 200 میلیون تومن در ساله. یعنی به ازای هر هکتار ، 1 میلیون تومن.
100 هکتار از این زمین تقریبا قابل کشت جهت یونجه آبی هست. یعنی دسترسی به آب کافی داره. و 100 هکتار از اون زمین ها هم جهت کشت یونجه دیم قابل استفاده هست. به ازای هر هکتار از اون 100 هکتاری که آبی هست. ما هزینه 5 میلیون تومن رو داریم و درآمد سالانه 22 میلیون تومن که تقریبا 17 میلیون تومن سود خالص داره. و به ازای 100 هکتار دیمش هم ، به ازای هر هکتار حدود 2 میلیون تومن هزینه نگهداری سالانش هست و حدود 6 میلیون تومن فروش. یعنی 4 میلیون تومن سود خالص. و همونطور که میبینید به طور میانگین 200 درصد سود خالص سالانه رو داره. و جالبه که بدونید با این که اون مرکز تحقیقاتی به دنبال این هست که بخواد اون زمین رو به شخصی ، یا شرکتی یا مجموعه ای اجاره بده که مطمئن باشه که اجاره رو سر وقت پرداخت میکنه . اون شخص هم که میتونه شما عزیزان باشید هم دنبال چنین موقعیتی هست که مطمئن باشه که میخواد چنین محصولی رو پرورش بده که بازار تقاضاش و داشته باشه و سود دهی هم داشته باشه. همونطور که میدونید یونجه هم از محصولات بسیار پرمصرف ماست که کم داریم تو این زمینه. و در واقع از محصولاتیه که پیش فروش میشه. یعنی بازار هم به شدت بهش نیاز داره. از طرفی هم ما میبینیم که با وجودی که همه این زیرساخت ها وجود داره در عین حال ما ببینیم که اون دغدغه برای شمایی که علاقمند به پرورش هستین وجود داره. یعنی شما مطلع نیستین از چنین فرصتی. اون ارگان وام دهنده و موسسه مالی هم دنبال این هست که بخواد جای مطمئنی مثل اینجا وامش رو بده که مطمئن باشه وامش برگرده. اما در عین حال میبینیم که تمام این حلقه ها سرگردان هستند. و هیچ کدوم به نتیجه نمیرسن. و میبینیم که با حداقل بهره وری اون زمین ها به افرادی سپرده میشه و ازشون استفاده میشه. و اما مثال دوم مربوط به منطقه ای هست که با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنه . در یکی از استانهای جنوبی کشور به طور میانگین در یک منطقش بارندگی سالانش 200 میلی متر هست که به علت اینکه خشکسالی وجود داره و آب کافی در منطقه وجود نداره ، هزاران هکتار زمین بلا استفاده وجود داره که صاحبان زمین ها ، اونها رو رها کردند. سالها قبل قابل استفاده بود ولی الان دیگه قابل استفاده نیست . اما جالبه بدونید که برای همین زمین ها با همون اقلیم و همون خاک و همون میزان بارش سالانه ، میشه گیاه دارویی ارزشمندی رو پرورش داد که به طور میانگین در خرید تضمینی ، سالانه صد در صد سود خالص داره که همون میزان بارش سالانه هم برای کشت دیم این گیاه دارویی کافیه . از طرفی هم صمغ این گیاه بسیار با ارزشه و هر ساله بر قیمتش افزوده میشه. و تاجران زیادی هستن که در جستجوی خرید این صمغ هستند . از طرفی هم مراکز تحقیقاتی دولتی در به در دنبال موردهای تحقیقاتی مثل این مورد هستن که بخوان روش کار کنن. که هم یک رزومه تحقیقاتی باشه. هم یک گامی در مبارزه با خشکسالی بخوان بردارن. هم دوستانی مثل شما در جستجوی یک فرصت شغلی با حاشیه سود امن هستند و هم اون بانک یا موسسه مالی که میخواد وام های ارزان رو که اعتباریه که هرساله بهشون تخصیص پیدا میکنه میخواد بده به اشخاصی که مطمئن باشن که اون سودشون و اون میزان وامی که میدن برگرده اما اونها هم خیلی موارد قابل اعتمادی رو ندارن و از طرفی هم اون زمینها بیکار افتاد.
یعنی ما میبینیم که با وجودی که تمام زیرساختها وجود داره در عین حال هیچ اتفاقی نمیفته و اون زمینها همچنان بیکار هستن. علت این که این دو مثال رو خدمت شما عرض کردم واسه این موضوع بود که شما دوستان عزیز بدونید که فرصت ها و زیر ساختهای کافی تو مملکت ما وجود داره که اگه بخواد بهش توجه بشه و مدیریت صحیح و شناسایی درستی صورت بگیره و این حلقه های جدا از هم بخواد به همدیگه وصل بشه ما نه تنها با مشکل بیکاری دست و پنجه نرم نمیکنیم . بلکه میزان سرانه درآمد مردم هم افزایش پیدا میکنه. و هدف ما ساماندهی همین زیرساختها و فرصت ها و کاهش نرخ بیکاری و افزایش سطح درامد مردم با شناسایی این فرصتهاست.

 

 منبع : minisalon.ir (استفاده از این مطلب با ذکر منبع مانعی نداره)

 


عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از
 شاخه های جدید و سودده کشاورزی و دامپروری و فرصت های جدید سرمایه گذاری مطلع شوید


تیم تحقیقاتی مینی سالن ، همراه قدم به قدم شما | از مشاوره اولیه جهت انتخاب بهترین زمینه فعالیت متناسب با شرایط شما ، تا خرید تضمینی محصولات تولیدی شما در کنار شماییم

تمامی حقوق برای وبسایت مینی سالن محفوظ میباشد | 1392 - 1400