array(1) { [0]=> string(16) "no selected file" }

جیره جایگزین مرغ

 

جیره جایگزین ، یک راهکار کلیدی

 

در حوزه پرورش دام ، طیور و ... ، اصلی ترین هزینه مربوط به هزینه دان میباشد.(حدود 70 درصد از کل هزینه ها)

دان موجود در بازار هم تلفیقی از سویا و ذرت و ... و سایر نهاده هایی است که غالبا وارداتی بوده و قیمت بالایی دارند.مثلا قیمت دان مرغ تخمگذار بعد از شروع تخمگذاری کیلویی حدود 1350 تومان میباشد.

از اینرو انجام امور تحقیقاتی بر روی تهیه دان از روی غلات و دانه های داخلی مانند یولاف و  تفاله های موجود در هر منطقه مانند تفاله خرما ، تفاله زیتون و ... که قیمت به مراتب پایینتری دارند کاری است پر ارزش. (با حفظ راندمان)

خوب است بدانید آنچه پرورش را دارای توجیه میکند سه چیز است: نژاد خوب ، جیره جایگزین و اصول پرورش

اگر در نژاد (مثلا مرغ) با محدودیت تخمگذاری مواجهیم جیره جایگزین و جیره جانبی میتواند راهکار اصلی جهت پایین آمدن قیمت تمام شده محصولمان (در اینجا تخم مرغ) باشد.

 بیایید با مثالی این قضیه را روشنتر کنیم:

فرض کنید 2 مزرعه دارم:

مزرعه اول مرغ نژاد لوهمن (از پرتولیدترینهای دنیا) و با میانگین تولید 85% و با جیره کیلویی 1350 تومان

مزرعه دوم مرغ بومی ایران با میانگین تولید 50% و با جیره تلفیقی ( جیره جایگزین در کنار جیره اصلی) با میانگین قیمت کیلویی 800 تومان

در مزرعه اول قیمت تمام شده دان به ازای هر تخم مرغ حدود 174 تومان

و در مزرعه دوم قیمت تمام شده دان به ازای هر تخم مرغ 176 تومان

سایر هزینه ها اعم از هزینه انرژی ، واکسن و ... را هم مساوی در نظر میگیریم.با این تفاوت که مرغهای بومی ایران مقاومت بالاتری دارند.

همانطور که میبینیم کار بر روی جیره جایگزین به اندازه کار بر روی نژاد اهمیت دارد و میتواند واحدهای زیان ده را به واحدهای سود ده تبدیل کند.

 

در حال حاضر مشغول مطالعات و آزمایشات نهایی بر روی انواع جیره های جایگزین هستیم و به زودی اخبار مربوط به جیره جایگزین را از طریق همین صفحه و کانال تلگرام toyour@ منتشر خواهیم کرد.

 

 آیا شما هم مطالعه و تجربه ای در این زمینه داشته اید؟

ما را از تجربیات خوب خود بهره مند کنید تا بتوانیم گامی در افزایش بهره وری واحدهای پرورش دام و طیور و .. داشته باشیم.

 

نظرات   

 
0 #4 حامدازطرقبه 1395-09-28 13:51
باسلام وعرض تشکراز تیم برجسته وحرفه ای مینی سالن
آیاروشی برای جداکردن چربی مخلوط شده بابرنج پسماند رستورانها وجودداردلطفاراه نمایی بفرمایید؟

***********************
پاسخ
سلام دوست عزیز
از برنج پسماند رستوران میتونید بعنوان جیره کمکی در کنار غذای اصلی مرغ استفاده کنید. اما باید خورشتش حذف بشه و خود برنج با آب شستشو داده بشه تا چربیش از بین بره.
نقل قول
 
 
0 #3 سید کریم 1395-09-26 12:36
سلام مطالب جالبه ولی بهتر بود حداقل با کسی که تولید کننده مرغ بومی هم بود میکردی بعد مطالب را مینوشتی بهتر نبود از در گیری گله بهنگام بیماری یا از تجارب تلخ دیگران هم مینوشتی تا مردم بااسودگی تصمییم میگرفتن

***********************
پاسخ
سلام دوست عزیز
لازم به ذکره شخصی که تصمیم داره در این زمینه فعالیتش و شروع کنه باید تمام قواعد واصول پرورش و رعایت کنه تا به نتیجه مطلوب برسه. از جمله: فراهم کردن فضایی استاندارد و مناسب از لحاظ دما و رطوبت و روشنایی برای طیور، واکسیناسیون به موقع طیور، تغذیه مناسب آنها. در غیر این صورت با شکست مواجه میشه.
نقل قول
 
 
+1 #2 جلال دانشی 1395-09-11 21:15
سید جلال الدین دانشی:
با سلام. مهندس جان امکانش هست یه مقدار از غذای مرغ بالغ تخم گذار از باقیمانده غذای رستورانها و غذای خونه ها و اضافه سبزیجات استفاده کرد و آیا مثلا خوردن برنج پخته شده تأثیر منفی بر راندمان تخم گذاری نداره واگر میشه استفاده کرد تا چند درصد غذای روزانه را میشه اینجوری تأمین کرد؟ با تشکر

***********************
پاسخ
سلام دوست عزیز
میتونید در کنار جیره اصلی از پسماند هااستفاده کنید ولی پسماند ها رو باید اول آنالیز کنید که چقدر پروتئین و چربی دارن و در صورت تایید ضد عفونی بشه تا قابل مصرف باشه.
نقل قول
 
 
0 #1 محمد 1395-09-09 06:54
سلام
لینک جیره جایگزین مرغ فعال نیست چون اطلاعاتی نمی دهد.

*************************
پاسخ
سلام دوست عزیز
از لینک زیر میتونید مشاهده کنید:

http://minisalon.ir/index.php/component/content/article/88-maghalat-morgh/291-jirejaigozin
نقل قول
 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

GOTO_TOP